Ga naar hoofdinhoud

Curator: “Kögel zeker van doorstart”

De failliete trailerbouwer Kögel maakt zo goed als zeker een doorstart. Er zijn voldoende kandidaten om Kögel over te nemen. Dat meldde curator Arndt Geiwitz donderdag in een persconferentie over het faillissement van Kögel. Er zullen wel fors wat banen moeten verdwijnen om de trailerfabrikant weer op een gezonde koers te krijgen. Dat meldden diverse Duitse media.

Kögel FahrzeugwerkeDe Duitse banken hebben toegestemd om Kögel te laten voortbestaan. Er zijn volgens Geiwitz meer dan tien serieuze gegadigden om de trailerfabrikant over te nemen. Die worden komende weken allemaal onder de loep genomen, maar er zouden naar verluidt geen grote concurrenten bij zijn. De grote interesse toont volgens Geiwitz nog maar eens aan dat Kögel een goed te saneren bedrijf is. “De producten kloppen, de organisatie klopt, het management is zeer goed, en de ontwikkelingscijfers van de afgelopen jaren waren prima. Helaas stortte toen de marktArndt Geiwitz (curator Kögel faillissement) in”, betoogde Geiwitz (rechts op de foto). Volgens Geiwitz produceerde Kögel halverwege 2008 nog 24.000 trailers op jaarbasis en behaalde tussen juli 2007 en juni 2008 een omzet van 540 miljoen euro. Voor 2009 rekent Kögel nu op een afzet van 1500 tot 2000 voertuigen en een omzet van 50 miljoen euro.

Er moet wel serieus gesaneerd worden bij Kögel. Er zullen productievestigingen verdwijnen en ook moeten er van de 1150 banen een fiks aantal worden geschrapt. “Wie dat niet beseft, leeft in dromenland”, aldus een duidelijke Geiwitz. De nieuwe bestuursvoorzitter Andreas Berndmeyer is concreter: “In juli 2008 waren er nog 1600 medewerkers, 1300 daarvan in Duitsland. Met moet rekening houden met de helft daarvan”, aldus Berndmeyer, die al snel weer aan de top van het bedrijf staat. Hij en Alexander Tietje werden pal voor het faillissement aan de kant geschoven ten gunste van Günther Weinberger. Weinberger is inmiddels weer vertrokken, Tietje is terug als rechterhand van Berndmeyer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer