Ga naar hoofdinhoud

Dachser wil Nederlands grootste groupage vervoerder worden

Logistiek dienstverlener Dachser breidde haar bedrijf in Waddinxveen uit en opende op Schiphol een nieuwe vestiging. Het bedrijf groeit fors in omzet en heeft als streven Nederlands grootste groupage vervoerder te worden.
DachservandermeerVan de vestiging op distripark Doelwijk in Waddinxveen werd het totale vloeroppervlak meer dan verdubbeld, van 8.000 m2 naar 22.000 m2.  Daarmee ontstaat meer ruimte voor contractlogistiek en warehousing. Het beschikbare oppervlak voor die activiteiten neemt toe van 2.300 m2 naar 12.000 m2. Voor crossdocking is er 2.000 m2 meer beschikbaar. Het aantal dockdeuren is verdubbeld tot 56. Trailers kunnen nu ook binnen worden geladen en gelost.
Start Cargoplus
Vanuit Waddinxveen biedt Dachser sinds kort ook ‘cargoplus’ aan. Dat is een reeks uitgebreide diensten voor deel- en compleetladingen door heel Europa, van complexe projecten met talrijke verladingen tot het regelen van een charter op korte termijn. Ook verzorgt Dachser met cargoplus reguliere verzendingen naar de GOS-staten (landen van de voormalige Sovjet-Unie) en de Maghreb-landen (Marokko, Algerije, Tunesië, Libië en Mauritanië). De verre bestemmingen vormen een goede aanvulling op de transportaansluitingen die Dachser de afgelopen jaren heeft opgezet met Oost-Europa.
Schiphol
Dachser Netherlands Air & Sea Logistics heeft op Schiphol een nieuwe vestiging geopend. Dachser Netherlands Air & Sea Logistics is een joint-venture tussen Dachser en Seacon Logistics, opgericht in juli 2008, met een vestiging op Maastricht-Airport. Door deze joint-venture heeft Dachser direct toegang tot de Nederlandse intercontinentale markt, en van hieruit naar de hele wereld. Dachser Air & Sea bouwt in snel tempo aan een mondiaal netwerk van lucht- en zeevrachtkantoren.
Groei tegen de verdrukking in
Dachser is de afgelopen jaren fors gegroeid in Nederland. Sinds 2006 is het aantal werknemers bij Dachser gestegen naar ruim driehonderd mensen. De omzet van de logistieke dienstverlener nam met 51% toe, de hoeveelheid vracht met 55%. “Voor ons biedt de economische crisis juist de kans om te groeien,” zegt Aat van der Meer, managing director van Dachser in Nederland. “Verladers kijken meer om zich heen. Daarbij gaat het niet alleen om de prijs, maar ook om de kwaliteit. De huidige uitbreiding in Waddinxveen draagt bij aan de stijging van de vervoerde hoeveelheid die wij verwachten. Zowel 2010 als 2011 zien we met vertrouwen tegemoet.” In Duitsland is Dachser al twee jaar de grootste op het gebied van groupage. “Ons streven is om dit in Nederland binnen twee jaar ook te bereiken,” zegt Van der Meer.

dachser

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer