Ga naar hoofdinhoud

Daling faillissementen transportsector

Het aantal faillissementen in de transportsector is in de eerste helft van 2014 met 18 procent gedaald in vergelijking met 2013, een jaar eerder was dat een daling van ruim anderhalf procent. Het is voor het eerst sinds de start van de economische recessie dat het aantal faillissementen niet stijgt in ons land, zo blijkt uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten.

Rechtbank faillissementVooral het aantal faillissementen in het vrachtvervoer is in de eerste zes maanden van 2014 flink afgenomen. Waar in 2013 het aantal failliete expediteurs en bevrachters nog met 38 procent steeg, is er in 2014 een daling van 38 procent. Ook het aantal het faillissementen in de vrachttransport is afgenomen met 16 procent terwijl dit aantal in 2013 met 11 procent toenam.

Ook in de autobranche is voor het eerst sinds twee jaar weer een daling in het aantal faillissementen te zien. In de eerste helft van 2014 daalde het aantal faillissementen met ruim 32 procent vergeleken met een jaar eerder. In de eerste zes maanden van 2013 en 2012 steeg het aantal faillissementen met respectievelijk 34 en 21 procent.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer