Ga naar hoofdinhoud

DHL dc Amersfoort mogelijk dicht

Het distributiecentrum van DHL in Amersfoort gaat mogelijk dicht. De enige klant van DHL, Hewlett-Packard (HP), heeft het contract, dat nog loopt tot 2011, opgezegd. HP wil met een andere logistiek dienstverlener in zee. DHL zegt in het AD dat het op zoek is naar een nieuwe klant voor het dc in Amersfoort.

DHL TruckOp deze manier zou een deel van de werkgelegenheid behouden kunnen blijven.

Ewout Blaauw, woordvoerder van DHL Supply Chain, bevestigt de eerdere mededeling van FNV Bondgenoten regiobestuurder Henk Onstwedden in het AD dat het vertrek van HP banen gaat kosten. “We gaan nu kijken of we, in de periode dat HP de activiteiten in Amersfoort afbouwt, overtollig personeel kunnen herplaatsen op andere vestigingen.” Het zou daarbij gaan om DHL-vestigingen in Amsterdam, Apeldoorn en Utrecht. In dc in Amersfoort werken nu nog driehonderd mensen.”

Ook de nabijgelegen DHL-Express vestiging in Amersfoort wordt ingekrompen. Het post- en expresbedrijf maakte eind vorig jaar bekend dat er 400 ICT-banen vanuit de vestigingen Brussel en Amersfoort worden verplaatst naar de Tsjechische hoofdstad Praag. 
HP is in korte tijd de tweede grote klant die het contract met DHL Supply Chain opzegt. Printerproducent Epson liet de logistiek dienstverlener in april weten dat het contract, dat nog tot half oktober duurt, niet zal worden verlengd. Gevolg van dit besluit is dat er 150 banen op de tocht staan in het DHL distributiecentrum in Tilburg.

Volgens Blaauw zit er na deze tegenslagen ook goed nieuws aan te komen voor DHL. “Op korte termijn zullen we een grote multinational als nieuwe klant presenteren.” Wie dat is wil Blaauw nog niet bekendmaken.

Bron: Logistiek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer