Ga naar hoofdinhoud

Dieselverkoop zakt verder met 11 procent

In het derde kwartaal van dit jaar is de verkoop van diesel verder gezakt. Ten opzichte van dezelfde periode in 2013 bedraagt het verschil maar liefst 11 procent. Dat blijkt uit de cijfers van het CBS die deze week gepubliceerd werden.

DiesleafzetIn totaal werd er 1.566 miljoen liter diesel afgezet in het derde kwartaal van dit jaar. Vorig jaar waren dat nog 1.764 miljoen liter. Bij benzine is de teruggang over het derde kwartaal relatief gezien wat minder: 1.261 miljoen liter dit jaar tegenover 1.301 miljoen liter vorig jaar. LPG kreeg echter de grootste klap, van 124 miljoen liter in 2013 naar 86 miljoen liter dit jaar. Dit komt vooral door het onaantrekkelijker maken om dagelijks te rijden met youngtimers en klassiekers.

De teruggang bij benzine en diesel is deels te wijten aan modernere, zuinigere auto’s, zowel bij de personenwagens, de bestelwagens als het zware vrachtverkeer. Maar ook letten bedrijven meer op de kosten. Duidelijk is ook dat door de accijnsverhogingen die dit jaar zijn ingegaan, meer consumenten en transportbedrijven besluiten om over de grens te gaan tanken. Zelfs de dieselbrandstof, die lange tijd in Nederland goedkoper was, is in Duitsland nu ook enkele eurocenten per liter voordeliger. Volgens cijfers is de brandstofverkoop in België en Duitsland mede daardoor stijgende.

 

3 reacties op “Dieselverkoop zakt verder met 11 procent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer