Ga naar hoofdinhoud

EVO presenteert ‘Logistics Yearbook 2009’

Voorzitter Chris Bruggink van EVO heeft op woensdag tijdens het jaarlijkse EVO-symposium het eerste exemplaar van het ‘EVO Logistics Yearbook 2009′ uitgereikt aan Duco Avis, directeur logistiek bij Blokker. Het thema van het jaarboek is ‘Surviving the crisis’. Verschillende topmensen uit bedrijfsleven, politiek en wetenschap hebben een belangrijke bijdrage aan dit Engelstalige boek geleverd.

EVO Yearbook 2009Minister Cramer maakt in het jaarboek duidelijk dat VROM een aantal pittige milieumaatregelen aan het voorbereiden is, waaronder fiscale vergroening en aanscherping van CO2-emissienormen. De minister verwacht dat het bedrijfsleven een ‘systeemtransitie’ naar bijvoorbeeld meer elektrisch aangedreven voertuigen realiseert. De overheid zal bedrijven, die hierin voorop lopen, een concurrentievoordeel gaan bieden. Verder komt het accent van haar beleid sterk te liggen op innovatie op het gebied van brandstof- en motortechnologie.

Ook Mieke Damen, vice-president Mexx, Marcel Creemers van Nijenrode en deskundigen van onderzoeksbureau NEA, Capgemini, ACN en ING Bank leverden een bijdrage aan het jaarboek. Zij gaan uitgebreid in op de gevolgen van de crisis, ondersteund door grafieken en cijfers, en de mogelijkheden die er zijn om deze op innovatieve wijze het hoofd te bieden.

Algemeen directeur Dick van den Broek Humphreij (EVO): “Het Nederlandse bedrijfsleven bevindt zich momenteel in economisch zwaar weer. Daarbij komt onder druk van Brussel ook nog eens de aanscherping van milieumaatregelen. Dit is echter geen reden voor doemdenken.”

Tijdens het symposium werd namelijk duidelijk dat ook tijdens de crisis duurzaamheid binnen de logistiek een hot topic blijft. Sterker nog, een aantal bedrijven zien duurzaamheid als dé manier om de crisis het hoofd te bieden. Dit blijkt onder andere uit gesprekken van EVO en Capgemini met een aantal vooraanstaande bedrijven. Een mooi voorbeeld dat tijdens het symposium aan bod kwam is Green Order van MARS, waarbij Co2-uitstoot wordt afgedrukt op de pakbon.

Ook geïnteresseerd in het jaarboek? Klik hier voor een gratis exemplaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer