Ga naar hoofdinhoud

Failliet Bulthuis overgenomen door Vogelzang

De failliete trailerfabrikant Bulthuis Fabriek van wegtransportmiddelen in Noordwolde is gekocht door Gebr. Borg Beheer. De activiteiten van Bulthuis worden ondergebracht bij Trailerbouw Vogelzang Borg in Bedum. Op de langere termijn hoopt Borg 35 van de 49 werknemers van Bulthuis weer aan werk te helpen. Dat schrijft Dagblad van het Noorden.

Bulthuis trailerVolgens Fred Borg van Gebr. Borg vullen BUlthuis en Vogelzang elkaar mooi aan. Bulthuis bouwt vooral opleggers en aanhangwagens voor cargo-, losgestort- en bulkvervoer terwijl Vogelzang zich bezighoudt met speciaalbouw en kranenopbouw.

Borg neemt direct een aantal medewerkers van Bulthuis over. “We gaan beginnen met 10 medewerkers”, zegt Sicco Tjoelker, directeur van Vogelzang, “later hopen we dat uit te breiden tot twintig.” “Het streven is om de activiteiten langzaam maar zeker uit te breiden. We hopen dan met een mannetje of 35 verder te kunnen. Maar we zijn er uiteraard wel van afhankelijk wat de economie doet”,vult Fred Borg aan. De activiteiten van Bulthuis gaan draaien bij Vogelzang in Bedum. Daar is nu nog ruimte, maar Borg denkt wel dat er op termijn uitbreiding nodig is.

Volgens curator Harm Jan Meijer van De Haan Advocaten in Groningen was er veel belangstelling voor Bulthuis Fabriek van wegtransportmiddelen. Er meldden zich zeker tien overnamekandidaten, vier ervan deden een concreet bod. Gebr. Borg Beheer deed de hoogste bieding met behoud van het grootste aantal personeelsleden. Meijer wil de overnamesom niet zeggen. “Het is zeker geen vrolijk faillissement.” De bank zal als eerste schuldeiser niet volledig schadeloos kunnen worden gesteld.

Bron: DVHN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer