Ga naar hoofdinhoud

“FNV laat staking Bakker Logistiek escaleren”

Vakbond FNV Bondgenoten laat de staking bij Bakker Logistiek in Wijchen doelbewust escaleren. Dat zei een woordvoerder van Bakker Logistiek vanochtend op Omroep Gelderland. Volgens hem is er al een principe-akkoord tussen Bakker en de vakbond, maar gaat die nu allerlei extra eisen stellen.

Bakker LogistiekEen bestuurder van de FNV is dinsdagochtend opgepakt tijdens een staking bij transportbedrijf Bakker Logistiek. Personeel uit Wijchen en Zeewolde voerden dinsdag actie bij het hoofdkantoor in Zeewolde. De directie wilde dat zij vertrokken. Toen een FNV-bestuurder dat tot driemaal toe weigerde, werd hij aangehouden. Van een gijzeling, zoals FNV beweerde, is volgens Bakker Logistiek absoluut geen sprake.

“We betreuren het uitermate dat de vakbond deze koers kiest. Er is een overeenstemming over de staking in Wijchen, dat mag in Nederland, maar FNV wil het nu breder trekken en er andere vestigingen bij betrekken. Met woorden als ‘aanhouding’ en ‘gijzelingspraktijken’ doet FNV nu aan stemmingmakerij. Dat is jammer”, aldus woordvoerder Pieter Dijkstra van Bakker Logistiek.

FNV wil volgens Dijkstra doelbewust de kwestie breder maken dan alleen de vestiging in Wijchen, waar ongeveer 40 medewerkers zullen worden ontslagen. “FNV wil het allemaal laten escaleren. Onnodig in onze optiek”, aldus Dijkstra. Volgens Dijkstra is er na onderhandelingen die al sinds oktober lopen voor alle betrokken chauffeurs een alternatieve functie gevonden. Tevens is er een principe-akkoord voor het sociale plan tussen FNV en Bakker. De extra eisen van FNV zijn volgens Dijkstra ‘buitenproportioneel’.

Bakker Logistiek zegt zich te beraden op de harde lijn die FNV Bondgenoten nu voert. Het bedrijf wil niet tegemoetkomen aan de extra eisen van de vakbonden, maar overleg om escalaties te voorkomen is altijd mogelijk, aldus Dijkstra.

Luister hier naar het gesprek met Bakker Logistiek op Omroep Gelderland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer