HTB Logistics alweer ten onder • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

HTB Logistics alweer ten onder

Het is nu echt over en uit voor HTB Logistics in Zwijndrecht. Voor de tweede keer in een jaar vraagt de eigenaar het faillissement aan. “In januari, toen de onderneming nog Heijmans Transport heette, begon eigenlijk de ellende. Die eindigt nu met, en bij HTB Logistics. Morgen wordt het faillissement aangevraagd”, schetst bestuurder Marcel Hoogendijk van CNV Beroepsgoederenvervoer de trieste omstandigheden. 65 mensen raken hun baan kwijt.

rechtbank spreekt faillissement uitIn september moesten de werknemers 10 procent van het salaris inleveren, met de bedoeling om het bedrijf drijvende te houden in de economische tegenwind. Hoogendijk: “En daar zit een belangrijk deel van de kneep, voor wat betreft onze leden. Die ingeleverde centen dreigen ze nu definitief kwijt te raken. Leden van CNV Beroepsgoederenvervoer mogen rekenen op onze bijstand om dat geld alsnog bij de eigenaar los te peuteren. Wij gaan dat voor hen aanhangig maken bij de curator.”

Die eigenaar inde sinds de zomer de pensioenpremies van de werknemers, maar droeg deze vervolgens niet meer af aan het pensioenfonds.

Volgens Marcel Hoogendijk voert de directie van HTB Logistics de economische crisis opnieuw op als oorzaak van ook dit tweede faillissement. “En daarbij dan vooral de goedkope Oost-Europese chauffeurs die via veelal uitzendbureaus het werk wegkapen. Dat beeld is maar al te waar, zo weten wij ook. Voor ons als vakbond des te meer reden om voluit te gaan voor onze cao-eis dat gelijk werk ook gelijk moet worden beloond. Enfin, de onderhandelingen over die cao zijn volop gaande. Dus het is in de belang van de totale branche dat er van werkgeverszijde een positief antwoord komt op die eis.”

Lees ook: Heijmans Transport verder als HTB Logistics

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer