Ga naar hoofdinhoud

Kooiker Transport failliet

Kooiker Transport uit Grou is dinsdag door de rechtbank failliet verklaard. Het faillissement zou vijftig medewerkers, voornamelijk chauffeurs, het hardst treffen. Dat melden diverse Friese media.

Kooiker AlthuisiusKooiker Transport is onderdeel zijn van de Kooiker Groep in Grou, maar wordt niet als zodanig vermeld op de website van de Kooiker Groep. Volgens berichtgeving op Transport-Online zou het gaan om Althuisius Logistics, een van de maatschappijen die als onderdeel van de Kooiker Groep wordt vermeld, naast Althuisius Transport, Kuypers Neer en Kooiker Distributie.  Omrop Fryslân meldt dat de directie in overleg is met de curator en hoopt op een doorstart. FNV Bondgenoten heeft tegenover Transport-Online aangegeven al langer op de hoogte te zijn van problemen bij Kooiker Groep en daarover met het bedrijf in gesprek te zijn. Het door de directie aangevraagde faillissement komt echter ook voor de vakbond als een verrassing.

Eén reactie op “Kooiker Transport failliet

  • Ron van't Schip

    Failliet en dan net voor het failissement de bedrijfsnaam wijzigen, zodat je onder de “oude” naam kan doorstarten. Dat scheelt niet alleen crediteuren en alles wat daar onder valt, maar ook het overspuiten van het wagenpark! De curator zou zijn uiterste best moeten doen om de activiteiten bij een ander gezond transportbedrijf onder te brengen. Doorstarten onder de vorige eigenaar is marktverstoring in optima forma!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer