Ga naar hoofdinhoud

Kraker Trailers breidt fors uit

Om de toenemende vraag aan schuifvloertrailers aan te kunnen bouwt Kraker Trailers momenteel een volledig nieuwe fabriek, grenzend aan de huidige fabriek. Hiermee kan de capaciteit verdrievoudigd worden ten opzichte van de huidige capaciteit.

Kraker nieuwbouw Axel 1

Het gaat goed bij Kraker Trailers. De Axelse fabrikant van schuifvloertrailers heeft de afgelopen jaren het verkoopnetwerk sterk uitgebreid. Met name in Oost-Europa zijn er de afgelopen periode een aantal dealers en servicepunten aan het netwerk toegevoegd. Meer verkoop betekent meer productie, dus gaat het bedrijf de productie opvoeren. De bestaande fabriek meet 3.300 vierkante meter, de nieuwe zal straks een oppervlakte hebben van 10.000 vierkante meters.

Productieproces stroomlijnen

Kraker nieuwbouw Axel 2Door de invoering van een productielijn zal het gehele bouwproces van een trailer sneller en efficiënter verlopen. Dat betekent meer trailers die dagelijks de Axelse fabriek verlaten. Dat is nodig om aan de immer toenemende vraag van Kraker-schuifvloertrailers te voldoen. Naar verwachting zal de nieuwe fabriek in het Zeeuwse Axel medio 2015 operationeel zijn. Het terrein wordt momenteel bouwrijp gemaakt.

Standaard versus specials

Bij Kraker Trailers wordt de standaardtrailer, de CF-BEST, op voorraad gebouwd. Deze trailer, die na verkoop uit te breiden is met een vastgesteld aantal opties, sluit dermate goed aan bij de wensen van de transporteur dat de voorraden vaak al verkocht zijn voor de trailers gereed zijn. Met de nieuwe productiemethoden en -fabriek zal de voorraad groter worden en de levertijden korter. Naast de standaardvoertuigen, richt Kraker Trailers een sterke focus op het ontwikkelen van nieuwe producten en op trailers die exact op maat worden gemaakt op de vraag van de klant.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer