Ga naar hoofdinhoud

Mini-truckfabrikant Lion Toys failliet

Lion Toys, fabrikant van vrachtwagens op schaal uit Uden, vraagt haar eigen faillissement aan. Zeventien medewerkers verliezen daardoor hun baan.

DAF Lion ToysEd de Leeuw, directeur van eigenaar IBN-groep, is aangedaan door het faillissement. “Toen de IBN-groep eind 2008 Lion Toys overnam, verkeerde het bedrijf door de recessie al in zwaar weer. We hebben als IBN-groep toen een bijfinanciering verleend in de vorm van een lening, om door die recessie heen te komen. Maar de markt ziet er dit jaar en ook voor 2011 erg somer uit. Niet alleen omdat de logistiek- en transportsector erg hard is getroffen door de recessie. Ook een bedrijf dat zorgde voor het afzetgebied van Lion Toys in Engeland, is weggevallen”, aldus De Leeuw.
De 17 vaste medewerkers van Lion Toys verliezen hun baan. De Leeuw: “We hebben echt gekeken naar andere mogelijkheden. Je gaat in zo’n geval natuurlijk niet over één nacht ijs. Maar er is gewoon geen ander scenario denkbaar. Naast de 17 medewerkers van Lion Toys waren er ook vijf tot tien mensen via de IBN-groep werkzaam. Zij zullen ander werk aangeboden krijgen. Dit is natuurlijk een hele vervelende situatie, zeker voor de 17 werknemers. Volgende week dinsdag worden de curatoren aangewezen. Die zullen kijken of er nog een doorstart mogelijk is.” Lion Toys werd in 1946 opgericht.

Bron: Kliknieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer