Nevag Eurotrans en Stinnes Transport failliet • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nevag Eurotrans en Stinnes Transport failliet

Afgelopen week hebben twee middelgrote Duitse transportbedrijven faillissement aangevraagd. Het gaat om de zusterbedrijven Nevag Eurotrans en Stinnes Transport uit Neubrandenburg, Duitsland. Dat meldt de Verkehrrundschau op haar website.

NemagDe voorlopige curator meldde vorige week dat de reguliere bedrijfsactiviteiten kostendekkend zijn, en het bedrijf eigenlijk voortgezet kan worden. Volgens Norbert Voigt, directeur van de Duitse Branchevereniging voor de transportsector, is er niet een directe verklaring voor het faillissement. “De lasten van tolgelden en hoge dieselprijs waren te dragen, alleen het betaalgedrag van sommige klanten maakte de bedrijfsvoering moeilijk. In het verleden werd betaald na 60 dagen , nu betalen sommige bedrijven pas na 90 dagen of later.”

Volgens de Rechtbank had de algemeen directeur zelf op dinsdag tussentijds faillissement aangevraagd. Beide bedrijven waren in 1990 ontstaan uit het Kraftverkehr Neubrandenburg als Neubrandenburger Verkehrsaktiengesellschaft (Nevag). De bedrijven transporteerden door geheel Europa en hadden ongeveer 230 medewerkers in dienst, die deels voor de maand januari nog geen loon ontvangen hadden. Het arbeidsbureau heeft beloofd om de gebruikelijke drie maanden aan faillissementsuitkeringen betalen .

De bedrijfsvoering van het bedrijf is voorlopig tot in april verzekerd. Er is overigens goede hoop op een overname van beide bedrijven. De eerste gesprekken zijn reeds gevoerd. In het Noordoosten zijn er volgens de branchevereniging ongeveer 1.500 transportbedrijven met in totaal zo’n 10.000 medewerkers.

Bron: Verkehrrundschau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer