Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe CAO Wegtransport een feit

Er is een nieuwe CAO Wegtransport. Afgelopen zaterdag stemden leden van CNV Beroepsgoederenvervoer in grote mate vóór het eindbod dat de werkgevers hadden neergelegd.

CAO-onderhandelingen Pen + papierVolgens een woordvoerder van CNV Beroepsgoederenvervoer worden vandaag brieven aan TLN en KNV verstuurd met het verslag van de stemming. Daarmee staat niets de nieuwe CAO nog in de weg.

De leden van FNV Bondgenoten gingen aan het begin van de maand al akkoord met het eindbod van de werkgevers. De verwachting was dat de leden van CNV ook akkoord zouden gaan.

Daarmee is een opvallend soepel einde aan de onderhandelingen gekomen. Aanvankelijk werd door de bonden met het mes op tafel onderhandeld en werd er meteen gedreigd met stakingen. De kredietcrisis zorgde er echter voor dat men inzag dat hoge eisen stellen minder realistisch werd, waardoor het eindbod van de werkgevers vrij gemakkelijk werd aanvaard.

De nieuwe CAO Wegtransport loopt zoals voorgesteld van 1 oktober 2008 t/m 31 december 2009. De loonstijgingen zijn per 1 januari 2009 3,5 procent en per 1 oktober 2009 0,9 procent. Daarbij komt per 1 januari 2009 een tegemoetkoming ziektekosten van 0,6 procent van het verdiende SV-loon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer