Ga naar hoofdinhoud

Pacton-dochter maakt doorstart

Toscon Trailer Service, het failliete servicebedrijf van trailerfabrikant Pacton, maakt een doorstart. Dat gebeurt wel in afgeslankte vorm: naar schatting twintig van de 85 medewerkers van Toscon worden ontslagen.

tosconToscon heeft zeven vestigingen in Nederland. Het bedrijf werd meegetrokken in het faillissement van Pacton.

Afgelopen week werd het personeel van Toscon geïnformeerd over de toekomst van het bedrijf. Volgens algemeen directeur Jan van Vugt zijn de ontslagen nodig om in deze tijd verder te kunnen. “Zeker gezien de huidige crisis in de transportwereld. We willen vanuit een solide basis starten. Toscon was een heel gezond bedrijf, maar is door het faillissement van Pacton meegetrokken.” Na het faillissement van Pacton zegden banken ook het vertrouwen op in Toscon, waardoor een faillissement onvermijdelijk was.

De voormalige eigenaren Nooteboom en Pronk zijn volgens curator Marcel Teunis ook betrokken bij de nieuwe onderneming. Ook directeur Van Vugt heeft een aandeel in het ‘nieuwe’ Toscon verworven. Morgen vindt de officiële overdracht van de onderneming plaats.

Over een doorstart van Pacton wordt volgens curator Teunis nog altijd gesproken. Meerdere partijen hebben hiervoor belangstellling getoond.

Bron: De Stentor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer