Ga naar hoofdinhoud

Pacton is failliet

Trailerbouwer Pacton is failliet. Woensdagavond heeft de rechtbank in Ommen het faillissement verleend. Voor alle 230 werknemers is ontslag aangevraagd. Het faillissement wordt gemeld door diverse media en wordt bevestigd door het bedrijf zelf.

Pacton schuifzeiloplegger

De vakbonden hebben woensdagmiddag met de werknemers gesproken. Donderdag was er weer een sessie waarbij de bonden naar de werkvloer kwamen, samen met hun juristen. CNV-bestuurder Gerard van Dijk in de Stentor: “Het bedrijf heeft nog een betalingsachterstand bij de werknemers. De maand juni is niet betaald en het personeel heeft ook nog recht op vakantiegeld. Voor een aantal werknemers kan dat een groot probleem zijn. Die komen daardoor in acute financiële problemen.”

Volgens voorzitter Herjan Hakkers van de ondernemingsraad heeft het bedrijf een regeling getroffen voor mensen die hun rekeningen niet meer kunnen betalen. “Die kunnen bij personeelszaken terecht en worden dan tijdelijk geholpen.” Donderdag waren medewerkers van het UWV aanwezig in het kantoor in Ommen om alle ontslagen werknemers in te schrijven. Bovendien wordt dan ook geïnventariseerdhoeveel achterstallig loon en vakantiegeld er nog moet worden betaald.

Ook curator Marcel Teunis van Stein Advocaten uit Zwolle, die het faillissement van Pacton behandelt, is (nog) niet bereikbaar voor commentaar. De directie van Pacton wil op het moment nog geen commentaar geven.

Pacton vroeg maandag nog surséance van betaling aan in een poging het bedrijf te redden. Dat blijkt nu een vergeefse poging geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer