Ga naar hoofdinhoud

Pacton maakt doorstart

Opleggerfabrikant Pacton maakt een doorstart. Dinsdag hebben de oud-aandeelhouders van Pacton, Nooteboom en Pronk, overeenstemming bereikt met de curator over de doorstart van Pacton. De rechter-commissaris heeft inmiddels ook haar goedkeuring verleend.

Pacton schuifzeilopleggerOnder de naam Pacton Trailers B.V. zal op de bekende locatie in Ommen in een sterk afgeslankte vorm met ca. 50 medewerkers weer worden gewerkt.

Pacton ziet ook voor 2010 nog geen positieve marktontwikkeling en kiest daarom in beginsel voor een bescheiden productievolume. De verwachting is dat de productie op zeer korte termijn weer langzaam opgestart zal worden. “De geweldige ondersteuning van klanten, leveranciers en medewerkers in de afgelopen weken sterken de aandeelhouders in hun besluit dat een product als Pacton niet verloren mag gaan”, zo meldt het bedrijf in een verklaring.

Eerder deze week werd al bekend dat Toscon Trailer Service, een dochter van Pacton, een doorstart maakt. Ook trailerfabrikant Burg, net als Pacton in de afgelopen maanden failliet gegaan, heeft inmiddels een doorstart beleefd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer