Personeel ND Logistics behoudt baan • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Personeel ND Logistics behoudt baan

FNV Bondgenoten heeft een overeenkomst gesloten voor de 63 werknemers van vervoerder ND Logistics/Christian Salvesen. Uniek aan de gemaakte afspraken is het feit dat de oude werkgever, ND Logistics, de nieuwe werkgever betaalt om zijn werknemers over te nemen.

Norbert DentressangleOktober vorig jaar kondigde ND Logistics 63 gedwongen ontslagen aan. Reden was het verbreken van het contract met opdrachtgever Distrifresh omdat het verliesgevend was voor de vervoerder. Gorter: “De werknemers van ND Logistics die het vervoer voor Distrifresh verzorgden, werden zo de dupe van het wurgcontract van Distrifresh.”

Een bedrijfseconoom, ingeschakeld op verzoek van de bond, oordeelde dat het contract inderdaad verliesgevend was. Het contract werd beëindigd, met een collectief ontslag tot gevolg.

Nu, twee maanden later, ligt er een overeenkomst. Het resultaat: geen gedwongen ontslagen, alle interne herplaatsingen vinden plaats met een volledige vergoeding voor woon-werkverkeer en alle externe herplaatsingen zijn met behoud van volledige arbeidsrechten.

En in dat laatste aspect zit hem het bijzondere. ND Logistics heeft namelijk afspraken gemaakt met de nieuwe werkgevers voor het behoud van alle opgebouwde rechten van de werknemers. “Een sociaal plan was ons als bond nooit gelukt”, legt Gorter uit. “Daarom hadden wij het liefst dat ND Logistics afspraken maakte met de nieuwe werkgevers. Voor ND was het voordeliger de nieuwe werkgevers te betalen dan de kantonrechtersformule te hanteren. En nu verliezen de werknemers helemaal niets.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer