Rabobank: kansen voor logistieke dienstverleners • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Rabobank: kansen voor logistieke dienstverleners

In haar Sectorprognoses 2015 meldt de Rabobank dat er kansen zijn in Nederland voor allround logistieke dienstverleners. In het reguliere internationale wegvervoer van A naar B speelt Nederland echter geen rol meer.

Rabobank sectorprognose 2015

De Rabobank ziet dat in de transportsector de ontwikkelingen in deelmarkten verschillen. Over het algemeen neemt het wegvervoer in volume toe; niet alleen door het aantrekken van de export, maar ook door een hogere bedrijvigheid in de consumentgerichte sectoren. De tarieven stijgen, maar blijven achter bij de volumeontwikkeling. De concurrentie is nog steeds fors en rendement is alleen haalbaar door een hoge bedrijfsefficiency, het bieden van aanvullende logistieke diensten en het bundelen van ladingstromen door samenwerking.

Door de prima geografische ligging, hoogopgeleid personeel en een uitstekende ICT-infrastructuur zijn er kansen voor allround logistieke dienstverleners. De (middel)grote bedrijven groeien, evenals het aantal zzp’ers. Het middensegment verliest een slag, tenzij men in een niche opereert. Post- en koeriersbedrijven blijven ook in 2015 profiteren van de forse groei in onlineverkopen.

De binnenvaart profiteert eveneens van hogere volumes, maar de overcapaciteit blijft deze branche parten spelen, waardoor de tarieven onder druk blijven staan.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer