Staking in HEMA dc • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Staking in HEMA dc

Ongeveer honderd medewerkers van de ochtendploeg van het HEMA-distributiecentrum bij Utrecht hebben maandag het werk neergelegd. Dat betekent volgens een FNV-woordvoerder dat twee derde van de werknemers staakt. Alleen uitzendkrachten en de chauffeurs werken.

hema

De actievoerders zijn verwikkeld in een loonconflict met het winkelbedrijf. Het publiek merkt maandag nog niets van de actie. FNV Bondgenoten eist een loonsverhoging van 3,5 procent. HEMA biedt 2 procent en een eenmalige uitkering van 0,5 procent.
De staking bij het centrum, dat alle ongeveer 350 winkels in Nederland bevoorraadt, duurt de hele dag. De FNV-woordvoerder verwacht dat de animo om het werk neer te leggen bij de avondploeg, die vanaf 16.00 uur opkomt, even groot zal zijn als bij hun collega’s van de ochtend.
Na maandag volgen estafetteacties, die diverse vormen kunnen hebben. Het is de bedoeling daarbij ook de zeven bakkerijen en de winkels te betrekken.
De HEMA bestrijdt dat het grootste deel van de ochtendploeg het werk heeft neergelegd. Het zou om slechts een kleine groep gaan. De uitlevering naar de winkels gaat gewoon door en loopt geen vertraging op, onderstreept het bedrijf, dat in Nederland over 382 vestigingen beschikt en sinds 2007 eigendom is van de Britse investeringsmaatschappij Lion Capital.
HEMA leed de afgelopen twee boekjaren verlies. Dat kwam niet doordat het met de verkopen in de winkels zo slecht gaat, maar door rentelasten op leningen die Lion Capital heeft afgesloten om de overname te kunnen bekostigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer