Tirsan sluit fabriek Goch • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Tirsan sluit fabriek Goch

Omdat de omzet met 90 procent is teruggelopen sluit het Turkse Tirsan de fabriek in Goch, net over de Nederlands-Duitse grens, nog voor het eind van dit jaar. Er is geen sprake van een faillissement, de verkopen gaan gewoon door via de vestiging in Mierlo.

In Goch produceert men de merken  Kässbohrer, Talson en Hendricks. In totaal gaan er 80 arbeidsplaatsen verloren. In de hoogtijdagen werkten in Goch 160 man. Het personeelsbestand was al teruggebracht omdat steeds meer werkzaamheden naar Turkije werden verplaatst. Sales manager Willie van der Velde: “In Goch werden eigenlijk alleen nog maar de aanpassingen en klantspecifieke wijzigingen gedaan. Dat wordt voortaan voor een deel in Mierlo gedaan en voor een deel bij de grotere dealers.”
Het pand in Goch blijft eigendom van Tirsan en blijft daar, inclusief de machines, gewoon staan. “Voor als er betere tijden aanbreken” aldus Van der Velde. Wellicht wordt het pand verhuurd. Voor reparatie en after-sales zoekt Tirsan nog naar partners maar ook daar zullen de grotere dealers naar alle waarschijnlijkheid een rol gaan spelen. Tirsan nam in 2002 de merknaam en procucten van Kässbohrer over. In 2003 kocht men Talson en in 2007 werd het eveneens in Goch gehuisveste Hendricksen overgenomen. Afgelopen jaar werden in Goch nog 2100 van de wereldwijd 4500 door Tirsan verkochte opleggers geproduceerd.

tirsan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer