Trailermarkt groeit in heel Europa • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Trailermarkt groeit in heel Europa

Fabrikanten van opleggers kruipen aan het einde van dit jaar tevreden bij de kerstboom. De West-Europese trailermarkt is het afgelopen jaar hard gegroeid, met 14,8 procent in de eerste zes maanden en 8,1 procent in het tweede gedeelte van het jaar. De groei blijft ook volgend jaar, zegt trailerconsultancy Clear International.

ttm2015_11_17_19_opleggers_opening_foto3_20340Clear heeft een nieuw rapport geschreven over de vraag naar trailers tot 2019. 2015 is dus een goed jaar, ook voor Nederland. De trailerafzet groeit hier 22 procent. Andere landen die goed scoren zijn Italië (plus 61 procent) en Spanje (42 procent) en Groot-Brittannië. Samen met goede prestaties van Denemarken en Frankrijk is dat al genoeg voor alle extra vraag ten opzichte van 2014. Clear tekent aan dat veel van de registraties gebaseerd zijn op herstelinkopen. De vraag naar trailers is zo lang zo laag geweest in veel West-Europese landen, door de economische crisis, dat er nu een enorme inhaal slag gemaakt kan worden. De procentuele groei zoals in Italië en Spanje kan enorm zijn, aangetekend moet wel worden dat deze landen van ver komen. Twee tot drie jaar van forse groei zijn echter wel te verwachten voor geheel West-Europa.

In 2016 zal de vraag naar trailers weer verder groeien, naar een niveau dat hoger zal zijn dan dat van 2006. De hernieuwde vraag zal pas weer gaan liggen in 2018, schat Clear in. De trailerproductie, die vorig jaar al steeg met 12,2 procent, stijgt dit jaar verder met 9,6 procent . Ook de productie zal volgens Clear verder stijgen in 2016.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer