Ga naar hoofdinhoud

Transport Bakker Bart naar Lekkerland

Bakker Bart wil gaan stoppen met het zelf transporteren van brood naar haar winkels. In het najaar wordt de complete logistieke operatie overgenomen door Lekkerland uit Son. Veertien trucks en zeventien chauffeurs verhuizen mee.

Bakker Bart besteedt transport uitVolgens een woordvoerder Bakker Bart is de ingreep ingegeven uit efficiëncyoverwegingen. “We moeten naar de kosten kijken. Bart’s Retail is een zeer gezonde onderneming. We willen het serviceniveau hoog houden. Uit onderzoek is gebleken dat uitbesteden van het transport de beste oplossing biedt”, aldus de zegsman. Volgens het bedrijf zal niemand gedwongen ontslagen worden. “De chauffeurs kunnen doorschuiven. Maar ze zullen straks niet meer met de fiets naar het werk kunnen. Wie niet mee wil verhuizen naar het nieuwe bedrijf, kan mogelijk herplaatst worden binnen het bedrijf in Beuningen.”

Volgens het bedrijf staan de vrachtwagens in de huidige situatie vaak al aan het begin van de middag stil in Beuningen. Dat kost te veel geld. Uitbesteden aan een ander bedrijf zou op dat punt kosten kunnen sparen.

De voorgenomen reorganisatie moet nog door de ondernemingsraad worden beoordeeld. Die zou eind mei met een advies komen.

Bron: De Gelderlander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer