Transportsector wil meer buitenlandse valuta • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Transportsector wil meer buitenlandse valuta

Met de groei van de export neemt ook de vraag naar buitenlandse valuta in de transportsector toe. Dat merkt valutaspecialist Ebury op.

dollarDe exportgroei is goed nieuws voor de transportsector. Uit cijfers van het CBS bleek dat het de vraag naar transport over land, water en door de lucht stabiel blijft of is toegenomen. Bij bijna alle onderliggende bedrijfstakken in de transportsector steeg de omzet. De grootste omzetstijging maakten de post- en koeriersbedrijven. Hier steeg de omzet met 5 procent. Het vervoer over land steeg met 3 procent. Vervoer over water steeg met 1 procent terwijl in de luchtvaart nauwelijks groei werd gerealiseerd. Het aantal faillissementen in de sector heeft zich gestabiliseerd.

“De groei in de export en in de transportsector heb ik zeker gemerkt tijdens mijn gesprekken met cliënten en prospects uit de logistiek. Dit is een goed teken dat onze economie weer begint te draaien. De grotere Nederlandse transportbedrijven hebben allemaal een vestiging in het Oostblok (meestal Polen) van waaruit het transport wordt geregeld. Door de grote concurrentie in de transportsector, is het beheersen van kosten een van de belangrijkste aspecten van de bedrijfsvoering geworden en de locatie is hierin een strategische keuze. Met kosten en inkomsten in verschillende landen en valuta’s, brengt dit ook een valutarisico met zich mee. Het afdekken daarvan is belangrijk om de soms krappe marges te beschermen,” aldus Rob Adrichem van Ebury Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer