Ulrich Humbaur: Pas in 2011 weer groei • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Ulrich Humbaur: Pas in 2011 weer groei

Pas in 2011 ziet Ulrich Humbaur weer enig licht aan het eind van de tunnel wat betref de trailerverkopen. Het jaar 2015 wordt een goed jaar, aldus de sympathieke Beierse ondernemer die eerder dit jaar Kögel overnam.
HumbaurHumbaur is van huis uit fabrikant van lichte aanhangwagens en is met name in de paardentrailers groot. Pas in 2006 stapte het bedrijf uit Gersthofen in de grote trailers en wist men met de BigOne de grote Europese opleggerbouwers het leven behoorlijk zuur te maken. De ineenstorting van de trailermarkt eind 2008 was voor Humbaur minder pijnlijk omdat de verkoop van lichte trailers en aanhangwagens relatief minder daalde. Met de ‘coupe’ bij Kögel manoeuvreert Humbaur zich binnen deTop Drie van de Europese opleggerindustrie. Inmiddels wordt Kögel geleid door drie topmanagers van Humbaur waarbij het zwaartepunt van de activiteiten in Burtenbach ligt. Daar is men bezig met een forse herstructurering. “Als middenstanders kunnen wij dat goed” zegt eigenaar-directeur Ulli Humbaur, die overigens met een Nederlandse vrouw is getrouwd.
Humbaur heeft gekozen voor een twee-merken beleid. De Big One blijft in productie maar het complete Kögel programma ook. Ook de verkooporganisaties blijven strikt gescheiden. Beide merken blijven ook volgens verschillende concepten bouwen: Bij Kögel wordt gelast en dompel gelakt (net als bij Krone), bij Humbaur wordt gebout en vuurverzinkt (net als bij Schmitz). Beide concepten hebben volgens Humbaur hun eigen klantengroepen. Voordelen wil Humbaur vooral halen uit de synergie bij inkoop. Of beide merken op de duur in verschillende fabrieken zullen blijven worden geproduceerd weet Humbaur op dit moment nog niet. De fabriek in  Gersthofen is geschikt voor maximaal 5000 opleggers per jaar.
Humbaur heeft nog veel onverkochte trailers staan maar is niet van plan om die, zoal veel collega’s deden en doen, onder de prijs te verkopen om zo aan cash te komen. “Wij wachten nog wel even tot de prijzen weer goed zijn” zegt Ulli Humbaur. Hij verwacht na 2011 weer een sterke groei van de opleggerverkopen. Met name in 2015 zal de Europese logistiek naar de visie van Ulrich Humbaur er weer goed voor staan. 
Bron: Augsburger Allgemeine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer