Ga naar hoofdinhoud

Van Keulen ontslaat tien chauffeurs

Transportbedrijf Van Keulen uit Middelburg ontslaat tien van de vijftig chauffeurs. Door de economische crisis heeft het bedrijf te maken met een flinke terugval in orders.

Van Keulen Transport - MiddelburgVan Keulen is op veel terreinen actief. Van uitzonderlijk vervoer tot bietentransport. Dat zorgde tot voor kort voor stabiliteit. Vermindering van de vraag in de ene sector werd goedgemaakt door meer opdrachten in een andere. Dat is nu anders, zegt directeur Wim van Keulen.

“Alles is minder geworden, het ferry-transport naar Engeland, het vervoer van zeecontainers, chemische producten, auto-onderdelen. Bijna in alle sectoren is de vraag onderuitgegaan.” Van Keulen heeft het de eerste maanden van dit jaar nog aangezien, maar in maart werd besloten om ontslagvergunning aan te vragen om de periode tot na de vakantie te kunnen overbruggen.

De bedrijfsleiding verwacht dat de vraag na de zomervakantie zal aantrekken, al is het alleen maar omdat in september het bietenvervoer begint. Directeur Van Keulen hoopt de nu ontslagen werknemers dan weer werk te kunnen bieden, want met de chauffeurs die nu ontslagen zijn is volgens hem niets mis. De ontslagen zijn bepaald volgens een afspiegeling van de leeftijdscategorieën en het principe last-in-first-out.

Bron: PZC

Foto: Van Keulen Transport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer