Ga naar hoofdinhoud

Zekerheid over aanleg buitenring goed voor ondernemers

De Raad van State heeft besloten dat Limburg de rondweg Parkstad Limburg aan mag leggen. Dit besluit zorgt ervoor dat de onzekerheid voor ondernemers over het wel of niet doorgaan van de buitenring nu van de baan is.

Buitenring

Volgens de verladersorganisatie EVO, Transport en Logistiek Nederland en de Limburgse Werkgeversvereniging (LWV) zorgt de aanleg van de buitenring voor een betere doorstroming verkeer van en naar ondernemers op bedrijventerreinen in de regio. Op deze bedrijventerreinen zijn zo’n 1600 bedrijven gevestigd die goed zijn voor bijna 30.000 arbeidsplaatsen. De Raad van State besliste vanmorgen dat Limburg de zogenoemde buitenring Parkstad Limburg mag aanleggen.

De buitenring zorgt voor een betere doorstroming voor het verkeer van en naar de bedrijventerreinen in de regio. Na jaren van juridisch getouwtrek krijgen ondernemers nu een goede verbinding naar snelwegen in de regio. Dit is belangrijk omdat de werkgelegenheid de komende jaren toeneemt in deze regio. Een goede bereikbaarheid is voor werknemers, maar ook voor aan en afvoer van grondstoffen en producten, daarom van levensbelang voor de bedrijven in deze regio.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer