Ga naar hoofdinhoud

Zestien man weg bij Stokvis

Bij Stokvis Equipment in Deventer komen zestien arbeidsplaatsen te vervallen, doordat de vraag naar werkplaatsapparatuur fors is teruggevallen. Dat meldt Autokompas. Stokvis Equipment verwacht dat die daling voorlopig een structureel karakter heeft. De invulling van de ontslagen is nog niet gedaan.

Stokvis Equipment HQHet besluit van de directie ligt nog voor advies bij de ondernemingsraad. Belangrijk is wel dat de toeleverende fabrikanten Stokvis blijven steunen, dus de continuïteit van productlijnen blijft gegarandeerd.

Directielid van Stokvis Equipment Dirk Jan Boer licht de beoogde maatregelen toe: “Als wij onze jarenlang opgebouwde positie en reputatie willen behouden, dan kunnen wij niet anders dan gezond en op financieel verantwoorde wijze de nieuwe marktsituatie tegemoet treden. Hoewel de gemiddelde werkplaats nog steeds meer dan voldoende werk heeft en de verkoop van reparatie en onderhoud goed te noemen is, zien we dat de verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s ver achterblijft bij de verwachtingen. Dat is een situatie die al langer speelt. We zien nu echter dat onze klanten, als onderdeel van de keten, zich zeer terughoudend opstellen bij het investeren in met name kapitaalgoederen. Verder worden plannen voor nieuwbouw in de ijskast gezet of komen te vervallen.”

Bron: Autokompas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer