Ga naar hoofdinhoud

‘Controle OK, maar eerst meer parkeerplaatsen’

Transport en Logistiek Nederland (TLN) is blij dat minister Opstelten van Veiligheid en Justitie een onderzoek start naar parkeerwachten tegen wildparkeren op de snelweg, zogeheten snelweg BOA’s. Volgens TLN is de noodzaak voor veilige parkeerplaatsen groter dan de controle op wildparkeren.

Parkeerplaats A1TLN had de minister recent gevraagd om te kijken of wildparkeren beter kan worden aangepakt. Volgens TLN is er een groot te kort aan veilige parkeerplaatsen. Hierdoor moeten chauffeurs steeds vaker noodgedwongen op de vluchtstrook parkeren. Dit levert zeer onveilige situaties op en is absoluut onhoudbaar. Volgens TLN moeten we daarom op de eerste plaats meer parkeerplaatsen aanleggen en aansluitend streng op wildparkeren gaan handhaven.

Er bestaat volgens TLN een groot te kort aan veilige parkeerplaatsen langs de Nederlandse snelwegen. Hierdoor moeten steeds meer chauffeurs uit binnen- en buitenland noodgedwongen op de vluchtstrook parkeren. TLN pleit al jaren dat er daarom meer parkeerplaatsen langs de snelwegen moeten worden aangelegd zodat chauffeurs veilig kunnen rusten. Verwachting is dat in de toekomst dit tekort alleen maar groter gaat worden als gevolg van de groei van het (internationale) vrachtverkeer.

Vrachtauto’s die op de vluchtstrook staan geparkeerd zorgen voor zeer gevaarlijke verkeerssituaties. Er heeft recentelijk al een zwaar ongeval plaatsgevonden en het is volgens TLN dan ook wachten totdat er weer iets ernstig fout gaat. Volgens TLN moet er daarom naast meer parkeerplaatsen ook een strengere handhaving op wildparkeren komen. “Verkeersveiligheid gaat boven alles”, aldus TLN. Parkeerwachters langs de snelweg, ofwel bijzondere opsporingsambtenaren (BOA’s), moeten uitkomst bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer