Ga naar hoofdinhoud

DAF heerst in TTM.nl Top 10 2021

Het jaar 2021, jaar 2 Anno Corona, zit er bijna op. Het is tijd om terug te kijken, de balans op te maken en ons gereed te maken voor het nieuwe jaar. Ook TTM.nl staat even stil en kijkt terug. Wat waren de best gelezen artikelen op deze site in 2021 ? – dit is de TTM.nl Top 10 2021!

Maar ook dit jaar, allereerst, hartelijk dank aan u. Ja, u, een van de bijna 1 miljoen bezoekers van TTM.nl dit jaar. U kwam direct, dan wel via de nieuwsbrief of nieuwsalert of via onze social media of op een andere weg op TTM.nl terecht. En natuurlijk ook hartelijk dank voor het kijken. Naar ons groeiende YouTube kanaal TTMtv bijvoorbeeld (wordt u de 50.000ste abonnee?), of onze talkshow TTM.nl Talk!

DAF Trucks introduceerde op woensdag 9 juni van dit jaar haar nieuwe truckrange. Op die dag werd TTM.nl dan ook het beste bezocht van heel 2021. En het is dan ook niet verbazingwekkend dat het artikel waarin we de nieuwe New DAF Generation (NDG) presenteerden stijf bovenaan de Top 10 best bekeken artikelen van 2021 op TTM.nl staat. En DAF drukte echt zijn stempel op 2021, want we komen ons nationale truckmerk nog vaker tegen in de Top 10.

Transportbedrijven en chauffeurs die de regels overtreden en beboet worden, daar schrijven we wel vaker over. De twee Nederlandse chauffeurs die de regels voor speciaal transport in Noorwegen overtraden scoorden in ieder geval hoge kijkcijfers bij onze lezers, want ze eindigen op plek 2 in de Top 10!

Hoewel iedereen in 2021 wel een beetje gewend was aan de Corona-crisis, kon je zo maar te maken krijgen met nieuwe regels. Nederland werd eind juli  door Duitsland aangemerkt als hoogrisicogebied en dat betekende dat chauffeurs zich moesten aanpassen. Het artikel daarover eindigt op de derde plek.

We zeiden het al: DAF is volop aanwezig in de TTM.nl Top 10 van 2021 en we vinden het merk ook op plek 4. Diverse Nederlandse transportbedrijven kregen veldtesttrucks van DAF en die van Mainfreight schoppen het tot een van de best gelezen artikelen op onze website.

Op plek 5: alweer DAF. Maar dit keer niet met de nieuwe range, maar met een pleidooi van manager Ron Borsboom om de verbrandingsmotor toch vooral niet bij het oud vuil te zetten. Zijn woorden werden goed gelezen!

Bij nieuwe trucks is het altijd weer kijken: zitten er nog spiegels op of niet? De veldtrucks die DAF inzette verschenen toch echt zonder spiegels op de weg. De foto’s die wij van ‘proefbedrijf’ Dimetra (waarvoor dank!) ontvingen werden veelvuldig bekeken. Goed voor plek 6 in de Top 10.

Nieuwe trucks, bijzondere trucks, bijzondere configuraties scoren altijd goed op TTM.nl. Dat is ook te zien aan dit artikel over een Scania LZV-combinatie zoals je die alleen in Scandinavië kunt vinden: 34 meter lang, 98 ton zwaar! Zoveel lengte en gewicht schopt het tot plek 7.

2021 had het jaar van de Super Eco Combi moeten worden – de overtreffende trap van de LZV en dus een gateway naar heel veel CO2-besparing. Helaas ging er iets helemaal mis met het testproject en mag de SEC de openbare weg voorlopig niet op. Plek 8 in onze Top 10 is misschien een pleister op de wond.

Op plek 9 gaan we gewoon verder met langere voertuigen en… (daar zijn ze weer) DAF. Want als die DAF met zijn nieuwe cabine langer is, hoe lang mag mijn combinatie dan worden? Heel veel mensen wilden het antwoord op die vraag weten, goed voor plek 9.

Hekkensluiter in de Top 10 op TTM.nl in 2021 is er voor België, dat met mogelijk COVID-19 geïnfecteerde chauffeurs die de grens overstaken opeens een ‘verklaring van eer’ eiste. Een wat? Ja, dat dachten vele lezers met u!

En dan is hier eindelijk: (tatadatatáááááá)

De TTM.nl Top 10 van 2021

  1. Foto’s + VIDEO: Dit is de nieuwe DAF truckrange!
  2. Nederlandse chauffeurs gaan nat in Noorwegen
  3. Wat moeten chauffeurs vanaf dinsdag voor Duitsland regelen?
  4. Mainfreight rijdt al met nieuwe DAF
  5. Ron Borsboom, DAF Trucks: ‘Verbrandingsmotor heeft de toekomst’
  6. Foto’s: Nieuwe DAF’s zonder spiegels verschijnen op de weg
  7. VIDEO – Scania weer een stap verder: 34 meter lang, 98 ton zwaar 
  8. Super Eco Combi mag openbare weg niet op
  9. Hoe lang mag mijn combinatie met die nieuwe DAF’s eigenlijk zijn?
  10. België vereist verklaring ‘op eer’ van alle chauffeurs

Prettige jaarwisseling en tot in 2022!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer