Dagelijkse shuttle Rotterdam-Bad Bentheim-Coevorden • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Dagelijkse shuttle Rotterdam-Bad Bentheim-Coevorden

De in september 2014 gestarte spoor shuttledienst Rotterdam-Bad Bentheim is onlangs uitgebreid van drie keer per week naar een dagelijkse dienst. De trein biedt ruimte aan 90 TEU op en neer tussen Rotterdam, Bad Bentheim en Coevorden.

CTT Terminal Bad BentheimDe shuttle is een dienst van EuroTerminal Emmen-Coevorden-Hardenberg BV (ETECH), Combi Terminal Twente BV (CTT) en de Bentheimer Eisenbahn en wordt ondersteund door het Havenbedrijf Rotterdam. De trein rijdt tussen de terminals van CTT in Rotterdam, de APM en ECT terminals op de Maasvlakte en Bad Bentheim. Vanuit Bad Bentheim rijdt de shuttle door naar de EuroTerminal Coevorden. Tevens is er drie keer per week aansluiting op de spoordienst naar Malmö.

“Over belangstelling voor de shuttle hebben we nu al niet te klagen”, aldus Joachim Berends, CEO van de Bentheimer Eisenbahn. “Er zit echter nog veel potentie op deze route. Door de dienst uit te breiden, kunnen we een nog beter alternatief bieden voor de truck.” Gerco Linthorst, CEO van CTT, voegt toe: “Containers kunnen tot ’s avonds laat op de CTT-terminal in Rotterdam worden aangeleverd, waarna zij de volgende ochtend bij onze klanten zijn. En dat dus elke dag, waarmee we ons terminal verder uitbouwen als hub en gateway tot de regio.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer