DB Schenker Europa's grootste transporteur • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DB Schenker Europa’s grootste transporteur

DB Schenker is de absolute nummer één in Europa op het gebied van vrachttransport. Dat meldt onderzoeksbureau Transport Intelligence (Ti). DB Schenker is – als alle weg- en railomzet wordt meegerekend – bijna tweemaal zo groot als het Franse SNCF. DHL Freight is een goede derde.

DB SchenkerIn de top 10 van Ti’s rapport staan alleen bekende namen, het onderzoeksbureau wil niet dat de lijst in volgorde van groot naar klein wordt gegeven, de namen van de transport en logistieke bedrijven mogen wel genoemd worden.

In alfabetische volgorde staan naast de genoemde top 3 de volgende zeven transportbedrijven in de lijst: Dachser, DSV, Gefco, Kuehne+Nagel, LKW Walther Group, Norbert Dentressangle en Rhenus AG.

Het lijstje ziet er iets anders uit wanneer het vrachttransport per spoor wordt weggelaten, maar rail forwarding nog wel wordt meegenomen. DB Schenker is dan nog steeds onaantastbaar de nummer één met iets meer dan 6 miljard euro omzet. DHL is met 3,7 miljard de nummer twee. DSV is nummer drie met iets meer dan 3 miljard euro omzet. In de overige zeven bedrijven mist ten opzichte van het lijstje boven alleen SNCF, Geodis neemt deze plaats over.

De full truckload markt is de meest dominante markt binnen Europa (46,9 procent, daarna volgen groupage (28,3 procent) en de pakketmarkt (15 procent). Overige (niet gespecificeerd, 9,8 procent) telt voor het laatste restje.

Nederland scoort een derde plaats wanneer de markaandelen van het internationale wegtransport per land worden vergeleken. Duitsland heeft de grootste internationale vrachtsector, gevolgd door Spanje en Nederland staat derde.

In het zeer uitgebreide rapport van Ti staan de nodige leuke lijstjes. Zo worden ook lijstjes gepubliceerd met de grootste forwarders en de bedrijven die met hun eigen materieel transporten verzorgen. De grootste forwarders binnen Europa zijn: Ziegler Group, DSV, DB Schenker Logistics en DHL Freight. De grootste transporteurs zijn: Willy Betz, Geodis, Vos Logistics, Eddie Stobart en Ewals Cargo Care.

Bron: Logistiek.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer