Ga naar hoofdinhoud

Den Hartogh neemt InterBulk over

Den Hartogh en InterBulk Group hebben overeenstemming bereikt over de voorgenomen acquisitie door Den Hartogh van InterBulk. De activiteiten en geografische footprint van beide bedrijven vullen elkaar goed aan. Na afronding van de transactie zullen zij samen wereldwijd een top 3 logistiek dienstverlener vormen.

Zeventig MAN's voor Den HartoghDen Hartogh is bezig flink uit te breiden. Begin deze maand nam het bedrijf nog het vloeibare chemische bulktransport van de Belgische Sitra-Group over. Familiebedrijf Den Hartogh, met hoofdkantoor in Rotterdam en geleid door derde generatie familielid Pieter den Hartogh, zet met de acquisitie van Interbulk het succesvolle groeipad voort dat begonnen is in 1920. De onderneming is een van de marktleiders in Europa en heeft in de afgelopen jaren opmerkelijke vooruitgang geboekt in de markten op andere continenten. Het bundelen van krachten met InterBulk, zal Den Hartogh in staat stellen om een grote stap voorwaarts te zetten. Dit zorgt voor een versnelling in de uitvoering van de internationale strategie, met name in belangrijke groeimarkten zoals China en de Verenigde Staten. Na afronding van de transactie, zal de gecombineerde entiteit een pro forma totaal omzet hebben van een half miljard euro.

China

Na de integratie zal Den Hartogh met haar wereldwijde aanwezigheid en dichte Europees netwerk goed gepositioneerd zijn om de groeiende vraag van klanten te faciliteren. De combinatie zal een sterkere, wereldwijde organisatie creëren en een betere service portfolio en aanzienlijke operationele voordelen bieden aan klanten. In het bijzonder is de relatie van InterBulk met Sinotrans, een leidende logistieke onderneming in China, van groot belang. In de toekomst kan Den Hartogh hier van profiteren.

De nieuwe combinatie zal in staat zijn haar wereldwijde positie uit te breiden door gebruik te maken van 1600 werknemers en een gecombineerde hoeveelheid van circa 25,800 vloeibaar, gas en droge bulk containers, 550 trucks, 400 road barrels en kantoren in 23 landen. Werknemers van beide ondernemingen hebben mogelijkheden voor professionele groei nu ze deel zullen uit maken van een ambitieuze, sterke, zorgzame onderneming.

Mijlpaal

Den Hartoghs Group Managing Director Pieter den Hartogh is verheugd met deze mijlpaal in de geschiedenis van de onderneming, opgericht door zijn grootvader: “We zijn heel trots op onze geweldige mensen die ons hebben gebracht waar we nu zijn en deze grote stap hebben mogelijk gemaakt. En we kijken er naar uit om binnenkort onze nieuwe collega’s van InterBulk te mogen verwelkomen. Samen zijn we in staat om onze onderneming succesvol te laten groeien in een wereldwijde markt, waarbij omvang en wereldwijd bereik steeds belangrijker worden als succesfactor.”

Interbulk truck

David Rolph de Chairman van InterBulk zegt: “We zijn er van overtuigd dat deze transactie goed is voor onze aandeelhouders, onze werknemers en onze klanten. De gecombineerde onderneming zal schaal grootte en het wereldwijde bereik hebben, wat noodzakelijk is op lange termijn voor groei en succes. De twee ondernemingen delen een zelfde cultuur wat de kans op een succesvolle integratie versterkt. Ik wens Pieter den Hartogh en zijn toekomstige team al het succes gedurende deze enerverende tijd.”

Hoofdkantoor Rotterdam

De nieuwe combinatie zal onder de naam Den Hartogh verder gaan en het hoofdkantoor zal in Rotterdam (Nederland) zijn. Na afronding van de transactie zal er een beperkte overlap zijn. Een integratie team met afgevaardigden van beide ondernemingen zal een zorgvuldig integratieproces starten om er zeker van te zijn dat met de belangen van alle werknemers rekening wordt gehouden. Dit geldt ook voor het overleg met ondernemingsraad en vakbonden.

De verwachting is dat de transactie in het eerste kwartaal van 2016 is afgerond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer