Dinalog zoekt nieuwe R&D projecten • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Dinalog zoekt nieuwe R&D projecten

Dinalog opent zijn vijfde call en is op zoek naar nieuwe projecten op het gebied van logistiek en supply chain management.

transportsector NederlandDe subsidie hiervoor wordt verstrekt op basis van 50 procent co-finaniering met een maximale subsidie vanuit Dinalog van 1 miljoen euro. De vijfde  call is een open call voor voorstellen gericht op een aantal focusgebieden. Op dit moment faciliteert Dinalog 15 verschillende R&D projecten. Totaal draait  inmiddels meer dan 50 projecten. Allen met de doelstelling om Nederland een topspeler en Europees regisseur te maken in logistiek en supply chain management.

Net zoals bij de vorige vier ‘Calls’ is de procedure voor het indienen van een project in twee delen geknipt. Er wordt eerst een ‘pre-proposal’ ingediend. De ‘pre-proposal’ wordt beoordeeld en van advies  voorzien door het bestuur van Dinalog. Daarna wordt de ‘pre-proposal’ omgezet in een ‘full proposal’ en beoordeeld door het International Advisory Committee (ISAC).

Bekendmaking van de goedgekeurde projecten vindt plaats tussen 26 en 29 juni 2012.

De focusgebieden voor deze 5de Call – waarvoor we expliciet bedrijven, kennisinstellingen en stakeholders uitnodigen – zijn:
– Supply Chain Finance concepten en hun integratie met ICT en goederenstromen;
– de ontwikkeling van synchromodaal transport concepten;
– actieve toepassing van logistieke concepten in diverse sectoren (cross-sectorale benadering) die nog niet eerder verbonden zijn aan het Dinalog programma. Dit betreft interactie en crossovers met sectoren zoals Energie, High Tech, Creative Industry en Life Sciences & Health (inclusief Health Care);
– de actieve betrokkenheid van de spoor sector, binnenvaart en luchtvracht sector;
meer aandacht voor de ‘human role’ en ‘soft issues’ in het realiseren en uitvoeren van logistieke innovaties.

Naast deze vijf onderwerpen worden de indieners van twee vorige pre-proposals uitgenodigd om een full proposal in te dienen. Dit betreft een voorstel op de voorziening van real time en nauwkeurige informatie en databases voor een verbeterde uitvoering van transportdiensten in wegtransport en tussen verschillende transportmodaliteiten en een voorstel op het vlak van service logistiek en onderhoud voor de maritieme en offshore industrie. Tenslotte vraagt Dinalog dat in alle voorstellen specifiek aandacht wordt besteed de groei van het BNP (bruto nationaal product) door nieuwe bedrijvigheid en nieuwe commerciële activiteiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer