Albert Heijn test bezorgrobot • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Albert Heijn test bezorgrobot

Albert Heijn breidt haar logistieke activiteiten verder uit met een bezorgrobot. De robot werd gepresenteerd tijdens het congres Digital Food. Vooralsnog wordt de robot enkel getest, er is geen plan voor snelle inzet op de openbare weg.

Deze zomer gaat de bezorgrobot voor klanten aan de slag op de High Tech Campus Eindhoven. Bezoekers van de campus kunnen via een app hun bestelling doen bij de AH to go die daar gevestigd is. Medewerkers van de AH to go plaatsen de bestelling in de robot die vervolgens naar de locatie rijdt waar de klant zich bevindt. Zo kan die ongestoord doorwerken terwijl de lunch geregeld wordt. De robot, ontwikkeld door TeleRetail, maakt gebruik van een virtuele plattegrond om zijn weg te vinden en is voorzien van sensoren om ervoor te zorgen dat hij nergens tegenaan rijdt.

Volgens Emerce, organisator van Digital Food, kost het huidige prototype van de robot, die Aitonomi heet, afhankelijk van de configuratie tussen de 50.000 en 100.000 euro, maar de prijs kan snel zakken naar 10.000 tot 20.0000 euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer