Bringly breidt uit naar Duitsland • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Bringly breidt uit naar Duitsland

Duurzaam verzendplatform Bringly introduceert same-day delivery in Duitsland voor nieuwe retailers en webshops. Via het netwerk van Bringly kunnen zij nu ook per fiets of elektrische voertuigen nog dezelfde dag bij klanten thuisbezorgen.

“Het afgelopen jaar zijn wij gestart met lokale same-day bezorgingen in 3 steden in Duitsland. Met onze bestaande klanten en lokale partners hebben wij vervolgens de bezorgprocessen en services geoptimaliseerd. We zijn begonnen met lokale “Ship-from-Store”, maar hebben vervolgens ook nationale bezorgingen geïntroduceerd. We zijn er trots op dat we met ons platform nu ook CO2-neutrale en same-day bezorgingen aan nieuwe retailers en webshops in Duitsland kunnen aanbieden”, aldus CEO Rajiv Laigsingh.

Het platform van Bringly biedt retailers en webshops een schaalbare totaaloplossing voor same-day en duurzame bezorging. Door op stedelijk niveau de beschikbare (bezorg)capaciteit van koeriers te optimaliseren kunnen pakketten snel en duurzaam worden bezorgd vanuit winkels, hubs, dark stores en centrale distributiecentra.

Na de start in Berlijn, München en Hamburg zijn er meer dan tien nieuwe steden aangesloten voor CO2-neutrale en same-day bezorging in Duitsland. “De steden in Duitsland zijn groter dan in Nederland en daarom is er een andere aanpak nodig. Duurzame same-day bezorging is nog niet de standaard in Duitsland, maar dankzij ons schaalbare netwerk van fietsen, elektrische voertuigen én slimme software zetten we stappen in de juiste richting”, aldus Head of Partnerships Kas van den Ban.

Eerder dit jaar haalde Bringly al een investering binnen van o.a. Ponooc en Shamrock Ventures. Het duurzame verzendplatform is momenteel bezig met een nieuwe investeringsronde om het platform en duurzame netwerk voor retailers en webshops in Europa verder uit te breiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer