ChristenUnie wil belasting op pakketbezorging • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

ChristenUnie wil belasting op pakketbezorging

De ChristenUnie wil dat er een belasting op online bestellingen. Op die manier moet het aantal ‘vervuilende ritjes’ worden teruggedrongen en er een einde komen aan de ‘bezorggekte’, zo zegt Tweede-Kamerlid Pieter Grinwis in diverse ochtendkranten.

De opbrengst van die belasting moet dan naar het MKB, want dat lijdt schade onder de opkomst van online shoppen. “Steeds vaker moeten lokale winkels concurreren met de grote webshops. Het gevolg is dat het mkb de strijd steeds vaker lijkt te verliezen en dat onze winkelstraten leeg komen te staan, terwijl bezorgbusjes met pakketjes af en aan rijden. Deze bezorggekte kan en moet echt minder”, aldus Grinwis. “Elke keer wanneer we ons virtuele winkelmandje afrekenen, moet een bezorger op pad. Zo’n bezorgbeweging heeft allerlei negatieve effecten, denk aan de uitstoot van CO2 en onveilige verkeerssituaties.”Hij hoopt dat het kabinet in de loop van het komende jaar met een voorstel komt.

Grinwis heeft afgelopen weekend waarschijnlijk niet het Parool gelezen. Daar stond een artikel in waaruit blijkt dat online bestellen juist beter voor het milieu is. Hetzelfde bleek vorig jaar ook al uit onderzoek van TNO.

Eén reactie op “ChristenUnie wil belasting op pakketbezorging

  • Magchiel Nieuwlaat

    Het eerste artikel komt van de ‘slager die zijn eigen vlees keurt’. Het TNO-rapport is veel genuanceerder. Het is inderdaad goed om daar serieus kennis van te nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer