TLV maakt korte metten met ‘Uber van het goederenvervoer’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

TLV maakt korte metten met ‘Uber van het goederenvervoer’

Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) maakt korte metten met Parcify, een dochteronderneming van Bpost. TLV heeft Parcify voor de rechter gedaagd. TLV beschuldigt de online pakjesdienst van verschillende inbreuken op de regels van de transportmarkt. Parcify zwichtte onder de druk en heeft inmiddels een vergunning vervoerscommissionair aangevraagd.

De Belgische Uber van het goederenvervoer. Zo omschrijft TLV, de Vlaamse versie van TLN, het online platform Parcify, dat onder meer met particulieren werkt om pakjes te bezorgen. Het Europees Hof oordeelde eind 2017 dat taxideelplatform Uber zich aan de regels voor vervoersbedrijven moet houden. Uber mag sindsdien geen ritten met niet-professionele chauffeurs meer aanbieden. TLV wil nu dat ook het dochterbedrijf van Bpost voldoet aan de regelgeving voor tussenpersonen in het goederenvervoer.

Parcify heeft intussen een vergunning aangevraagd om op te kunnen treden als vervoerscommissionair, als erkende tussenpersoon voor het vervoer van goederen voor derden. Een overwinning voor TLV. “Platformen zoals Parcify zorgen voor oneerlijke concurrentie”, stelt Lode Verkinderen, secretaris-generaal van TLV. “Zij omzeilen zomaar de strenge regels die andere bedrijven moeten volgen. Vreemd voor een bedrijf dat als dochter van Bpost door de federale overheid wordt gecontroleerd.”

TLV houdt het niet bij de dagvaarding van Parcify. De beroepsvereniging wil volledig af van oneerlijke concurrentie en spant zaken aan tegen andere deeleconomieplatformen binnen de transportsector die zich niet aan de regels houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer