Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Wuunder lanceert PuzzlPack voor duurzamere verzending

Logistiek dienstverlener Wuunder lanceert een nieuwe feature voor duurzamere verzending: PuzzlPack. Met deze Tetris-achtige oplossing berekent Wuunder voor iedere bestelling de beste manier van verpakken, waardoor webshops zo min mogelijk verpakkingsmateriaal gebruiken en er zo min mogelijk loze ruimte wordt verzonden. Met deze feature speelt Wuunder in op de maatschappelijke discussie over het verzenden van artikelen in onnodig grote verpakkingen en zet het bedrijf een grote stap in haar duurzaamheidsmissie.

Op basis van de afmetingen en het gewicht van ieder product in een bestelling, bepaalt Wuunder welke doos of pallet zorgt voor het laagste volume van de zending. Hierdoor gebruikt men nooit meer te grote verpakkingen en kunnen webshops duurzamer verzenden. Door het volume per zending zo klein mogelijk te houden, kan er per jaar namelijk veel CO2-uitstoot worden bespaard, omdat er meer zendingen in de bestelbus van de vervoerder passen.

Optimalisatie orderpick proces en zekerheid verzendkosten

Naast verduurzaming zorgt PuzzlPack voor een efficiëntieslag. Wuunder adviseert middels deze software namelijk welke producten in welke doos verpakt moeten worden, waardoor het orderpick proces verder geoptimaliseerd wordt. Die optimalisering zorgt ervoor dat er nooit onnodig materiaal of onnodig grote verzendingen verstuurd worden, wat een besparing in zowel materiaalkosten als verzendkosten mogelijk maakt. Omdat vooraf bekend is hoe de producten verzonden worden, kan PuzzlPack een nauwkeurige verzendprijs bepalen, waardoor er achteraf geen onverwachte toeslagen in rekening gebracht zullen worden. Klanten die gebruikmaken van PuzzlPack kunnen zo 10 tot 20 procent van de transportkosten besparen. Die besparing is zeer welkom, aangezien uit eerder onderzoek van Wuunder bleek dat 38 procent van de groot- en detailhandels bezig is met het verlagen van de transportkosten.

Jeroen Gehlen, co-founder bij Wuunder: “Met deze ontwikkeling in onze software zetten we een belangrijke stap in onze missie om bij te dragen aan een groene en duurzame samenleving. Duurzame pakketbezorging is iets waar veel organisaties mee bezig zijn, maar waarvan men vaak nog niet weet waar te beginnen. Met PuzzlPack bieden we hierin een concrete eerste stap en kan men gelijk impact maken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer