Ga naar hoofdinhoud

Zelf bezorgmoment kiezen bij Coolblue

Klanten van Coolblue kunnen nu tijdens het bestellen van witgoed zelf het bezorgmoment kiezen. Zo hoeft niemand meer de hele dag vrij te nemen en te wachten op de bezorging. Wanneer ze bijvoorbeeld een wasmachine bestellen, kunnen ze kiezen uit 3 verschillende tijdvakken voor de bezorging: ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds.

Zoals klanten van Coolblue gewend zijn, geldt: vandaag besteld, morgen in huis. Niemand hoeft onnodig lang thuis te blijven wachten op de bezorging: de avond van tevoren horen klanten binnen welk uur hun bestelling geleverd wordt. Op de dag zelf krijgen klanten een sms met de bezorgtijd en worden ze een half uur voor de bezorging gebeld. De bezorgers van Coolblue installeren de nieuwe apparatuur, testen of het werkt en nemen de oude apparatuur ook meteen mee.

“Als je een wasmachine wilt bestellen, is je oude vaak net kapot gegaan. Je hebt snel een nieuwe nodig, maar dan wel wanneer het jou goed uitkomt. Daarom kunnen onze klanten vanaf vandaag zelf het bezorgmoment kiezen. Ze weten precies hoe laat we komen en hoeven niet meer de hele dag vrij te nemen. Zo kunnen we nog meer klanten blij maken,” aldus Pieter Zwart, Beginbaas van Coolblue.

Maandag 25 maart start Coolblue met tijdvak-keuze in Nederland. Vanaf half april wil de online retailer ook zijn Belgische klanten zelf het bezorgmoment laten kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer