Zwitsers transportbedrijf bestelt vijf autonome bezorgvoertuigen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Zwitsers transportbedrijf bestelt vijf autonome bezorgvoertuigen

Planzer, een van de grootste Zwitserse transportbedrijven, bestelt voor haar pakketdienst een vijf autonome Transporter bezorgauto van het Amerikaanse merk Udelv. De Udelv Transporter kan geheel zelfstandig pakketten afleveren.

Planzer is met 5000 medewerkers en 2000 voertuigen zeker geen kleine speler en dat geeft het bedrijf ook de speelruimte om een nieuw voertuig als de Udelv Transporter uit te proberen.

Udelv is een pionier op het gebied van volledig autonome leveringstechnologie en produceert midden- en eindpunt autonome elektrische bestelwagens zonder cabine voor leveringen met meerdere stops, Transporters genaamd. De revolutionaire volledig elektrische voertuigen zijn uitgerust met Udelvs gepatenteerde vrachtrobotica, bestaande uit een reeks hardware en software voor intelligent laden en lossen, ultramoderne telematica en wagenparkbeheer, en worden aangedreven door Intel’s Mobileye autonoom rijdende sensoren en computers. Udelv zal tegen 2028 meer dan 50.000 Mobileye-aangedreven Transporters produceren en brengt ze vanaf 2023 officieel op de markt.

Udelv’s klanten verwachten dat de Transporters de efficiëntie van last- en middle-mile bezorgdiensten drastisch zullen verbeteren voor alles van brood en auto-onderdelen tot kruidenierswaren en medische benodigdheden.

“Planzer is er altijd trots op geweest dat de goederen van onze klanten op een veilige en duurzame manier worden afgeleverd”, zegt Nils Planzer, CEO van Planzer.  “De autonoom rijdende oplossing van Udelv, de Transporter, is goed voor het milieu en voegt veel waarde toe aan de bottom line van onze klanten.  We kunnen niet wachten op onze eerste levering binnen het komende jaar.”

“We zijn verheugd om de Udelv Transporter naar Europa te brengen en vereerd om Planzer tot onze eerste Europese klant te mogen rekenen”, zegt Udelv Chief Corporate Development Officer Tobias Wessels. “Autonome bezorging wordt snel een wereldwijde realiteit als antwoord op de explosief groeiende e-commerce.  Met verregaande kostenbesparingen ten opzichte van traditionele chauffeursdiensten, publieke belangstelling voor contactloze bezorging, elektrificatie van commerciële vloten, een tekort aan chauffeurs en een snelle groei van online bezorgingen, zal Planzer met het autonome bezorgvoertuig van Udelv voorop lopen.”

Planzer is opgericht in 1936. In 2018 richtte het bedrijf zijn eigen pakketdienst ‘Planzer Parcel’ op als reactie op de E-Commerce groei. Vandaag de dag heeft het logistieke bedrijf meer dan 5300 medewerkers in dienst, waaronder meer dan 350 stagiairs. Het bedrijf is aanwezig op 69 locaties in Zwitserland, Italië, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Hongkong en biedt hoogwaardige diensten en totaaloplossingen aan zowel zakelijke als particuliere klanten. Het familiebedrijf legt bijzondere nadruk op duurzaamheid. Voor meer dan 60 procent van de zendingen maakt milieuvriendelijk vervoer per spoor het grootste deel uit van het transporttraject.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer