Ga naar hoofdinhoud

Eerste gegalvaniseerde uitschuifoplegger van Trias

Trias presenteerde onlangs een volledig gegalvaniseerde uitschuifoplegger voor zwaar transport. Het betreft een oplegger die 3,5 meter uitschuifbaar is en geschikt is voor een bruto draagvermogen van 45 ton.

Trias Trailers

De uitschuifoplegger is voorzien van 3 stuks 9 tons BPW assen en een hydraulisch stuursysteem van Tridec met TriTronic nabesturing. Via de radiografische afstandsbediening is deze te bedienen, net als de hydraulisch oprijklep en het hydraulische hefdek. De vloer is voorzien van 50 mm dikke roosters met antislip, alle overige ‘gladde’ delen van de oplegger zijn voorzien van strekmateriaal zodat er voldoende grip over de gehele laadvloer is. Tevens beperkt dit het schuiven van de lading tijdens transport. De oplegger heeft een totale lengte van 13,6 m maar is uitschuifbaar naar 17,1 m. De vloerhoogte bedraagt 950 mm. Daarnaast is er een losse tussenvloer geplaatst die verschuifbaar is ter ondersteuning van doorhangende lading, daarnaast verlengt hij de laadvlaklengte met een halve meter.

Compleet verzinkt

Speciaal voor de klant is deze oplegger uitgevoerd met een dubbele koker-kantbalk constructie met om de 150 mm rond staf van 20 mm dik om op elk gewenste plek te kunnen sjorren. Vervolgens is er onder de kantbalk een sjor-reling geplaatst van met een diameter van 20 mm. De hele oplegger is gegalvaniseerd. Dit betekent dat zowel de buitenkant als alle binnenkanten van de kokers en profielen zijn voorzien van een goede zink-oppervlaktelaag. Trias is de eerste in Europa die deze behandeling ook toepast op complete uitschuifopleggers. Door de jaren lange ervaring die Trias in huis heeft met het verzinken van chassis is er een prachtige oplegger afgeleverd die zonder tussenkomst van een spuiterij jarenlang meegaat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer