Eerste Broshuis SL-AIR geleverd aan Finnie Heavy Haulage • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Eerste Broshuis SL-AIR geleverd aan Finnie Heavy Haulage

Onlangs werd de eerste Broshuis SL-AIR geleverd aan het in Schotland gevestigde Finnie Heavy Haulage. Dit bedrijf was direct overtuigd van het concept.

bro27

Alan Finnie: “Deze 4 asser neemt het werk nu over van onze lage 5 asser en is sommige gevallen zelfs van onze 6 asser.” De mogelijkheden met de SL-AIR zijn veel groter dan met het andere materieel. Met deze nieuwe dieplader is Finnie Heavy Haulage een stuk flexibeler in transportoplossingen en kan het zich onderscheiden van andere transporteurs.

Met de luchtgeveerde naloopgestuurde 4-assige oplegger SL-Air is het mogelijk om 60 ton te laden. “We zijn erg trots dat deze innovaties nu echt de weg op gaan.” verteld Pieter-Bas Broshuis. “Innoveren zit in ons bloed en dan is het fantastisch dat we met ons allen dit kunnen bereiken. De klant staat bij ons centraal en die heeft  met de SL-AIR daarom ook enorm veel voordelen.  We hebben er speciaal voor gezorgd dat de SL-AIR het gunstigste laadvermogen heeft in zijn klasse met een gunstig prijskaartje.”

bro39Na de introductie op de IAA in Hannover (D) en de testfase is het snel gegaan met de SL-AIR . Veel transporteurs zien in de SL-AIR veel voordelen en hebben er meerdere aangeschaft. Het is een ware revolutie in de speciaal transport branche. De eerste SL-Trailer werd in 2011 geïntroduceerd, in 2012 was het marktaandeel 25 procent. Nu in 2015 is het marktaandeel meer dan 75 procent. Voor de SL-AIR wordt een grotere stormloop verwacht in verband met het bewezen succes van de onafhankelijke wielophanging.

Met de nieuwe wielophanging kan de SL-Air 12 ton laadvermogen per as hebben. Hierdoor kan een transporteur met een vier-assige oplegger uit, waar voorheen een vijf-asser nodig was. De onafhankelijke wielophanging zorgt in combinatie met het stijve en stabiele chassis voor een stabiel transport. Daarbij is de laadhoogte van 79 cm een must in dit segment.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer