EP-commissie zegt 'nee' tegen richtlijn arbeidstijd • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

EP-commissie zegt ‘nee’ tegen richtlijn arbeidstijd

De commissie Sociale Zaken en Tewerkstelling van het Europees Parlement heeft tegen de richtlijn over de arbeidstijd van zelfstandige chauffeurs gestemd. Dat meldt het Belgische persbureau Belga. De commissie pikt het niet dat een onderscheid wordt gemaakt tussen zelfstandige chauffeurs en chauffeurs in dienstverband, zo deelt Europarlementslid Anne Van Lancker mee.

Europees Parlement (Brussel)Volgens de richtlijn zouden zelfstandige chauffeurs tot 86 uren per week kunnen werken. Dat voorstel werd afgewezen in de bevoegde parlementscommissie. “Een vermoeide chauffeur is een gevaar op de weg, zowel voor zichzelf als voor andere weggebruikers. Vermoeidheid is nu eenmaal niet afhankelijk van het statuut waar een chauffeur zich in bevindt”, reageerde Van Lancker.

Enkele honderden vrachtwagenchauffers betoogden maandag in de Europese wijk van Brussel tegen de richtlijn. Ze vrezen voor slechtere werkomstandigheden en de creatie van schijnzelfstandigen. Het voltallige Europees Parlement moet zich nu over het voorstel uitspreken. Nadien moeten ook de lidstaten van de Europese Unie instemmen.

Bekijk hier een reportage van Kanaal Z over de betogingen en meningen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer