Ga naar hoofdinhoud

Erens Transport buigt voor eisen personeel

De directie van Erens Transport in Hoensbroek willigt de eisen van de werknemers in. Het salaris wordt nu, na jaren, eindelijk op tijd betaald. De belangrijkste eis was echter een meer respectvolle opstelling van de directie ten opzichte van de werknemers. Doordat de werknemers samen sterk bleven staan, ging de directie uiteindelijk door de knieën.
Erens TransportEén FNV-lid besloot bij vakbondsbestuurder Henri Janssen aan de bel te trekken nadat bleek dat de directie salaris steeds onregelmatiger en steeds later uitbetaalde. Hierdoor kwamen collega’s in financiële problemen.

Er bleken meer problemen bij Erens Transport te bestaan. Zo werd werknemers gevraagd via hun eigen mobiele telefoon contact te houden met de centrale en veiligheidsschoenen aan te schaffen, zonder dat ze daarin werden vergoed. De beschikbaarheidvergoeding regel werd omzeild, het meeste rijdend materiaal was niet goed onderhouden en er ontbraken zelfs op sommige wagens de verplichting keuringen. Daarnaast communiceerde de directie op botte wijze met de werknemers.

Besloten werd een bijeenkomst te houden met de werknemers, waarbij een petitie werd opgesteld. De belangrijkste punten van de petitie:

  • het salaris dient voortaan op tijd betaalt te worden,
  • dat er telefoons van de zaak zouden worden verstrekt,
  • dat Erens goede werkschoenen zou verstrekken,
  • dat de beschikbaarheidvergoeding conform cao wordt uitbetaald,
  • dat het onderhoud op het materiaal snel zou worden uitgevoerd,
  • dat de directie de personeelsvertegenwoordiging zou erkennen en dat ze regelmatig met de PVT overleg zal gaan voeren
  • dat de directie voortaan met respect en fatsoen met de werknemers zal communiceren.

De directe vroeg enkele weken bedenktijd die ze gebruikte om de werknemers te ontmoedigen. Ze bleven echter achter de petitie staan en met succes. Op 4 december willigde de directie de eisen in.

“Een groot compliment voor het vertoonde lef, moed en vastberadenheid van de werknemers van Erens Transport. Ze eisten respect en zaken waar ze recht op hadden, niet meer en niet minder, en ze hebben het gekregen ook”, aldus Janssen.

Bron: FNV Bondgenoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer