Ga naar hoofdinhoud

Eurlings opent intermodale vestiging Nijhof-Wassink

Maandag heeft minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat de nieuwe vestiging ‘Nijhof-Wassink Intermodal’ in Coevorden officieel en op feestelijke wijze geopend.

Nijhof Wassink intermodalEurlings maakte op ludieke wijze bekend dat Nijhof-Wassink koploper is op het gebied van duurzame logistiek. Naast de officiële opening heeft de minister deelgenomen aan een paneldiscussie over Duurzame Logistiek. Tijdens deze paneldiscussie, onder leiding van oud-VARA presentatrice Inge Diepman zijn meerdere relaties aangeschoven.

Nijhof-Wassink zet fors in op reductie van CO2 met de nieuwe trimodale vestiging in Coevorden. Vervoer over de weg, het water en het spoor worden hier gecombineerd waardoor vele ritten met vrachtverkeer over de weg worden bespaard. Nijhof-Wassink investeert fors in een netwerk van hubs en containerterminals in heel Europa. De afgelopen tien jaar heeft Nijhof-Wassink 25 % van haar internationale tank- en silovervoer omgezet van wegtransport naar intermodaal transport. Door gebruik te maken van zowel spoor als water werd in 2008 5.000.000 kilometer minder over de weg gereden en daarmee ruim 4.500.000 kilogram CO2 uitstoot gereduceerd.

Verder heeft Nijhof-Wassink een duurzaam en innovatief siloinhoudsmeetsysteem voor agrariërs geïntroduceerd onder de naam SilFit. Met dit systeem kunnen ritten veel effectiever gepland worden en bespaart Nijhof-Wassink 1.000.000 kilometer per jaar. Hendrix-UTD marktleider in de mengvoerindustrie heeft vandaag toegezegd SilFit op brede schaal te gaan toepassen. Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat ondersteunt SilFit en kende Nijhof-Wassink hiervoor de Lean & Green Award toe.

In februari 2009 heeft Nijhof-Wassink als één van de eerste transportbedrijven in Europa het Responsible Care Commitment getekend. Responsible Care is ontwikkeld door de chemische industrie en heeft als doel veiliger en milieuvriendelijker te werken. In dit kader past de toezegging die vandaag werd gedaan door Shell, Accede en Nijhof-Wassink om een proef te starten met opblaasbare zakken in tankwagens die het klotsen en verdampen van vloeistoffen tegengaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer