Europarlement stelt vragen over blokkeer-doauniers • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Europarlement stelt vragen over blokkeer-doauniers

Europarlementariër Caroline Nagtegaal heeft vragen gesteld aan de Europese Commissie over de ‘blokkeer-douaniers’ in Calais. Zij wil onder meer weten wat de Commissie doet om te zorgen dat er een einde komt aan de lange wachtrijen bij de Eurotunnel.

​Nagtegaal (VVD) stelt de vragen naar aanleiding van een oproep van TLN vorige week om vrachtwagenchauffeurs geen boete te geven voor overschrijding van de rijtijd, veroorzaakt door de acties van de stakende douaniers. TLN deed die oproep nadat meerdere leden zich meldden met de vrees dat zij boetes zouden krijgen. Eén TLN-lid had in Engeland al een boete van 1200 pond ontvangen.

Nagtegaal vraagt de Europese Commissie niet alleen iets te doen aan de lange wachtrijen bij de Eurotunnel. Ze wil ook dat de Commissie de Britse inspectie vraagt om tijdens de acties van de douaniers coulant om te gaan met de rij- en rusttijden van vrachtwagenchauffeurs die al uren in de file hebben gestaan. “Dat is een Franse aangelegenheid, maar de rekening komt op het bordje te liggen van onze Nederlandse truckers”, zegt Nagtegaal. “Zij zijn degenen die nu niet alleen onnodig urenlang in de file staan, maar worden in Engeland nog eens extra gestraft met een boete. Voor een situatie waar ze zelf part noch deel aan hebben.”

Daarnaast wil Nagtegaal weten welke mogelijkheden de Commissie ziet om ervoor te zorgen dat bij de Brexit files en opstoppingen bij de Eurotunnel beperkt blijven. “Mocht het daadwerkelijk tot een Brexit komen, dan zal de Franse douane hier haar handen vol aan hebben”, aldus Nagtegaal. “Dan wil ik nu alvast een signaal afgeven dat we coulant met onze transportsector moeten omgaan. Die zal de hardste klappen van de Brexit op gaan vangen en we moeten er alles aan doen om de sector te helpen. Ik wil dat we naast onze mooie transportsector gaan staan en níet ertegenover!”

Eén reactie op “Europarlement stelt vragen over blokkeer-doauniers

  • Johan Boomsma

    Wat denkt u over de grens Hongarije / Roemenie, 5 km is niets. Dan hebben we het over vrije doorgang van goederen. Men wil alkes xien zoaks; paspoort ( mag), kenteken, groebe kaart, Apk papier. De roemeen gaat alle cmr’s nog eens scannen en in de computer zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer