Ga naar hoofdinhoud

Europese vervoerders: ‘Schiet ’s op met dat Mobility Package!’

Acht Europese transportorganisaties willen dat het Europees Parlement nu eindelijk eens knopen doorhakt over essentiële onderdelen van het Mobiliteitspakket. Dat moet gebeuren vóór de Europese verkiezingen in mei.

De brief aan het Europees Parlement is ondertekend door Bundesverband Güterkraftverkehr Logistik und Entsorgung (BGL – Duitsland), Fédération Nationale des Transports Routiers (FNTR – Frankrijk), Nordic Logistic Association (NLA – Scandinavië), SKAL (Finnish Transport and Logistics – Finland), ALT (Finnish Employers´ Federation of Road Transport – Finland), Swedish Association of Road Transport Companies (SÅ – Sweden), Norwegian Road Transport Association (NLF – Noorwegen) en Danish Transport and Logistics (DTL – Denemarken.)

De organisaties wijzen er op dat het al twee jaar geleden is dat de voorstellen van de Europese Commissie gepubliceerd werden en gezien de instemming van de EU-ministers eind december wordt het volgens de organisaties nu hoog tijd dat het Europees Parlement zich uitspreekt over het Mobiliteitspakket. “Ten slotte hebben de EP-commissies en de EP-plenaire vergadering de afgelopen twee jaar zeer intensief gediscussieerd over alle verschillende aspecten van rij- en rusttijden, chauffeurspositie en cabotage. De teksten die nu beschikbaar zijn, zijn het resultaat van deze debatten en vormen een evenwichtig compromis. Daarom moet het Europees Parlement hier in deze zittingsperiode over stemmen. Alleen dan is er een kans om de voor de hand liggende omwentelingen in de vervoersmarkt van de EU en gedeeltelijk onaanvaardbare sociale voorwaarden voor bestuurders tijdig en op duurzame wijze het hoofd te bieden”, aldus de organisaties

“Snel stemmen zou onder meer de weg vrijmaken voor een betere controle van de EU-sociale wetgeving door een snellere invoering van de intelligente tachograaf. Bovendien zouden veel uiteenlopende nationale regels worden vervangen door een enkele Europese oplossing. Dit maakt het dagelijks werk voor transportbedrijven veel gemakkelijker”, aldus BGL directeur Prof. Dr. Dirk Engelhardt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer