Ga naar hoofdinhoud

EVO en TLN willen A4 Midden-Delfland

Dinsdag hebben EVO en TLN hun zienswijze op de Trajectnota/MER voor de A4 Midden-Delfland ingediend. De organisaties geven de voorkeur aan de aanleg van de A4 Midden-Delfland boven een verbreding van de A13 en aanleg van de A13/A16 by-pass. In hun zienswijze benadrukken EVO en TLN het belang van de A4 Midden-Delfland voor het bedrijfsleven. De minister heeft eerder al zijn bestuurlijke voorkeur voor deze weg uitgesproken.

a4EVO en TLN vinden bovendien dat niet alleen de A4 Midden-Delfland, maar de hele corridor Amsterdam-Antwerpen moet worden gerealiseerd. Deze corridor speelt immers een cruciale rol in een efficiënte afwikkeling van het vrachtverkeer. EVO en TLN steunen dan ook de aanleg van het stuk A4 tussen Klaaswaal en het knooppunt Beneluxplein.

Bijna 10.000 mensen willen eveneens dat de A4 Midden-Delfland tussen Delft en Schiedam wordt aangelegd. Zij hebben zich geregistreerd als Vriend van de A4 en hebben een positieve inspraakreactie ondertekend. Het bedrijfsleven, vertegenwoordigd door o.a. EVO, TLN, VNO-NCW West en de Kamer van Koophandel was de grootschalige actie ‘Word vriend van de A4′ gestart om zoveel mogelijk inspraakreacties voor de aanleg van de A4 Midden-Delfland te verzamelen..De inspraaktermijn voor dit veelbesproken stukje snelweg eindigt op 17 juni, maar voorstanders kunnen zich nog tot september aanmelden als vriend van de A4 Midden-Delfland op ww.a4middendelfland.nl.

In september zal de minister zijn voorkeur toelichten in de Tweede Kamer. Als alles volgens de huidige planning verloopt, zal de aanleg van de A4 Midden-Delfland in 2011 beginnen. De A4 Midden-Delfland wordt grotendeels verdiept aangelegd en dus volledig in het natuurgebied Midden-Delfland ingepast. In 2015 moet de weg in gebruik worden genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer