EVO: ongeluk tankwagen A73 eerst onderzoeken • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

EVO: ongeluk tankwagen A73 eerst onderzoeken

EVO wil dat de politiek pas conclusies trekt over het ongeluk met de tankwagen op de A73 als een onderzoek naar dit incident is afgerond.

ongeluk_tankwagen_450De verladersorganisatie heeft er bij de politieke partijen VVD, PvdA, CDA, D66, ChristenUnie, SP en GroenLinks in de Tweede Kamer op aangedrongen de uitkomsten van dit incidentenonderzoek af te wachten alvorens te pleiten voor aanvullende maatregelen om het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg veiliger te maken. De Inspectiedienst Leefomgeving en Transport is bezig de oorzaken van het ongeluk van vorige week met de met zoutzuur gevulde tankwagen op de A73 te achterhalen. Voortijdig conclusies trekken is wat EVO betreft dan ook niet wenselijk.

Het vervoer van gevaarlijke stoffen in Nederland behoort tot de meest veilige ter wereld. Er is volgens EVO al een zeer uitgebreid pakket aan wetten en regels waar in Nederland gevestigde bedrijven aan voldoen. “De naleving van die regels in Nederland is goed. De bij het ongeluk betrokken vrachtauto was onderweg vanuit Duitsland naar België en was het eigendom van een Belgisch vervoersbedrijf. EVO houdt de mogelijkheid open dat het handhavingsregime in België aanscherping behoeft”, aldus de verladersorganisatie.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer